Buscar
  • EOYE - Easy On You English

Exercícios de Verbos Anômalos ou Modais



01. Passe para o inglês: “Costumo dormir cedo”, escolha atentando para os verbos anômalos.


a) ( ) I used sleep early.

b) ( ) I used to sleep early.

c) ( ) I am used to sleeping early.

d) ( ) I get used to sleep early.

e) ( ) I got used to slept early.


02. I can’t see him here, he ____________ home.


a) ( ) must goes

b) ( ) could have go

c) ( ) should going

d) ( ) must have gone

e) ( ) could has gone


03. She _____________ a lot. She got the best mark in her class.

a) ( ) can have studied

b) ( ) must have studied

c) ( ) would have studied

d) ( ) should have studied

e) ( ) must has study


04. He _________ there regularly, but now he never does.


a) ( ) used to go

b) ( ) goes

c) ( ) was used to go

d) ( ) used to going

e) ( ) used to gone


05. You seem tired. You _______________ to have a rest.


a) ( ) ought

b) ( ) might

c) ( ) must

d) ( ) should

e) ( ) could


06. Translate into English: Não estamos acostumados a falar inglês, cuidado com os verbos anômalos corretos.


a) ( ) We’re not used to speaking English.

b) ( ) We don’t use to speak English.

c) ( ) We’re not used to speaking English.

d) ( ) We’re not accustomed speaking English.

e) ( ) We’re used not speaking English.


07. I __________ be a lazy student, but now I know I was just wasting my time.

a) ( ) used to

b) ( ) use to

c) ( ) to use

d) ( ) using

e) ( ) uses


08. You _______ decide at once.


a) ( ) ought

b) ( ) should to

c) ( ) can

d) ( ) must

e) ( ) could


09. Due to the strike, trains __________ arrive some minutes late.


a) ( ) to can

b) ( ) cans

c) ( ) mays

d) ( ) may

e) ( ) to may

10. Listen if you really want to get over your sickness you ____ not sleep late.


a) ( ) ‘better

b) ( ) ‘d better to

c) ( ) better to

d) ( ) ‘d better

e) ( ) would better





Gabarito: 1 – C    2 – D   3 – B    4 – A    5 – A    6 – A    7 – A    8 – D    9 – D    10 – D

0 visualização